Învățarea pe tot parcursul vieții este un proces continuu de oportunități flexibile de învățare, corelând învățarea și competențele dobândite în instituțiile de învățământ cu dezvoltarea competențelor în contexte non-formale și informale, în special la locul de muncă.
Formarea continuă a adulților în contextul învățării pe tot parcursul vieții constituie totalitatea proceselor în dezvoltarea învățării formale, non-formale și informale cu ajutorul cărora adulții își dezvoltă capacitățile, își îmbogățesc cunoștințele și își perfecționează calificarea profesională.
Programele de formare profesională a adulților Bucătar, Cofetar sunt destinate adulților, șomerilor care solicită obținerea unei calificări suplimentare, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, persoanelor ocupate în gospodăria casnică sau încadrate în sfera individuală de muncă, persoanelor revenite la muncă după o întrerupere îndelungată, imigranților intrați în țară pentru trai permanent, șomerilor, persoanelor de vârstă pensionară, persoanelor cu nevoi speciale, pentru a se integra în societate și în câmpul muncii.
Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor dispune de bază materială și didactică dotate cu echipamente moderne care asigură formarea profesională, inițială și contunuă de calitate.
După finalizarea studiilor formabilii vor putea activa în unitățile de alimentație publică: restaurante, cafenele, baruri, cantine.
Durata de realizare a programelor de formare profesională a adulților Bucătar, Cofetar este de 4-6 luni.